Sadik Ahmetović smijenjen, dobio opomenu pred isključenje

0
638

Opštinski odbor SDA Srebrenica danas je donio odluku da smijeni Sadika Ahmetovića sa funkcije potpredsjednika, te da ga smijeni iz Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Također, Ahmetoviću, inače zastupniku u Parlamentu BiH, upućena je i opomena pred isključenje iz SDA, saznaje Bportal.ba.

Umjesto Sadika Ahmetovića i Alije Tabakovića SDA Srebrenica će u Regionalni odbor SDA Srednje Podrinje predložiti druge kandidate.

– Tačno je da je Opštinski odbor donio te odluke i to jednoglasno. Razlog je nepoštivanje odluka i zaključaka Stranke i Ahmetovićevo vanstatutarno djelovanje. Odluku treba da potvrdi Skupština SDA Srebrenica, što će se dogoditi u narednim danima, potvrdio je za Bportal.ba Hamdija Fejzić, predsjednik SDA Srebrenica.

O ovoj odluci u ponedjeljak će biti obaviještena i Centrala SDA u Sarajevu, a do tada Fejzić nije želio detaljnije govoriti o Ahmetovićevom djelovanju koje je dovelo do smjene i opomene.

Saznajemo da su problemi počeli davno, još od trenutka kada je Ahmetović izgubio mjesto predsjednika SDA Srebrenica na izborima upravo od Fejzića. Kulminirali su tokom predizborne kampanje, kada je Ahmetović više energije trošio na to ko će iz SDA dobiti mandat u Skupštini Srebrenice, nego tome da Ćamil Duraković pobijedi u trci za načelnika. Pri tome, Izborni štab SDA je upravo Ahmetovića imenovao za koordinatora kampanje u Srebrenici.

Nakon što Duraković nije pobijedio, Ahmetović je krenuo u žestoku medijsku kampanju u kojoj je sve, osim sebe, krivio za neuspjeh. Članovi OO SDA Srebrenica danas su mu očito poslali poruku šta misle o tome.

No, ni tu nije kraj, pa je Ahmetović nakon izbora, očito “zaboravljajući” da već dugo nije predsjednik SDA u Srebrenici, samostalno krenuo u pregovore o formiranju vlasti. Pri tome nije konsultovao organe stranke u Srebrenici, što je očito bila kap koja je prelila čašu.

U Srebrenici su mnogi svjesni da je sve što Ahmetović radi podređeno tome da sebi obezbijedi bazu za opće izbore 2018. godine i pokuša se ponovo naći na nekoj od izbornih listi.

(bportal)