Džumhur danas protiv Granollersa traži prolaz u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju

0
556
Naš teniser jučer je u prvom kolu ovog turnira napravio senzaciju pobijedivši trećeg tenisera svijeta Stanislasa Wawrinku s 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Džumhur je nakon meča istakao da je s ovom pobjedom pokazao da može igrati s najboljim igračima svijeta.

“Nemam sebi šta dokazivati. Uvijek sam to znao, ali je potrebno vrijeme da dođu dobri rezultati. Bio je sami početak sezone te su mnogi bili skeptični u vezi s ovom mojom sezonom, ali sam u protekle tri sedmice pokazao da igram odličan tenis. Imao sam veoma ‘gust poraz’ od Del Potra, a sada je došla pobjeda protiv Wawrinke. Pokazao sam da na bilo kojoj podlozi mogu igrati s bilo kojim igračem”, izjavio je Džumhur.

Sljedeći Damirov protivnik bio je bolji u prvom kolu od Čeha Jirija Veselyja, kojeg je također pobijedio rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Džumhur se s ovim španskim igračem prvi put sastao u Casablanci prije dvije godine kada je Granollers bio prisiljen predati meč kod rezultata 3:0 u prvom setu za našeg tenisera.

Drugi put snage su odmjerili prošle godine na Indian Wellsu, a tada je Španac bio superioran u dva seta, prepustivši našem teniseru samo jedan gem (6:1, 6:0). (Klix.ba)