Studenti Univerziteta Yale posjetili Bosnalijek

0
150
“Bosnalijek je izabran kao jedna od najperspektivnijih naših kompanija.To je jedna pozitivna priča od toga,da je kompanija preživjela taj strašni rat u Bosni do toga,da danas posluje jako uspješno i da se širi u regionu i globalno. Studentima je bilo jako zanimljivo to,što su žene jako zastupljene u kompaniji, od najnižeg do najvišeg nivoa što,recimo u SAD,nije slučaj, tako da je ovo jedna jako pozitivna priča” – izjavila je Ivana Katić, profesorica na Yale University.

“Danas samo zaista sretni što smo primili delegaciju s „Yale Univerziteta“,koji je jedan od tri najstarija Univerziteta u SAD i imali smo mogućnost da predstavimo kompaniju,naše razvojne planove i produkciju,odnosno proizvodnju”, izjavio je Kenan Kekić, marketing menadžer Bosnalijeka.

Posjeta kompaniji Bosnalijek počela je prikazivanjem korporativnog filma, nakon kojeg su studenti brojnim pitanjima iskazali veliko interesovanje o razvoju kompanije, naročito u post-ratnom periodu.

“Imali smo jedan sat predviđen za diskusije. Ostali smo puno duže. Nažalost, nismo imali vremena da odgovorimo na sva postavljena pitanja. Definitivno,bilo je jako interesantno. Zaista je fascinantno, koliko su imali informacija o kompaniji Bosnalijek,k oliko su se pripremili za današnju posjetu i razgovor s predstavnicima naše kompanije“ – navodi Kekić.

Posjeta je nastavljena obilaskom Razvojnog centra Bosnalijeka gdje su studenti imali priliku da vide tehnološke kapacitete ove kompanije. Zanimljivo je,da je jedan od studenata u ovoj grupi bila i Sara Vračar, banjalučanka, studentica druge godine Yale Univerziteta

“Mislim da su stvarno imali priliku da vide sve ono što ih je interesovalo.Bili su zainteresovani da saznaju što više o kompaniji,da saznaju što više o farmaceutskom tržištu u BiH. Mogu da kažem da je u okviru naše posjete BiH, definitivno,najveći broj pitanja bio ovdje u Bosnalijeku i mislim,da su zaista imali izvrsno iskustvo u okviru ove posjete i sigurno je,da smo najviše uživali ovdje u Bosnalijeku, rekla je Sara.

Andrew Augustus jedan od studenanta također je iskazao zadovoljstvo posjetom:
“Imali smo fantastičnu priliku da porazgovaramo s rukovodstvom kompanije o prodaji,marketingu,ljudskim resursima…Zaista smo mnogo naučili o kompaniji i to iz različitih uglova. Vidjeli smo proces produkcije,snagu prodaje i to je bilo zaista fantastično iskustvo jer smo vidjeli kako cijela kompanija funcioniše od početka do kraja.”

Posjeta studenata „Yale Univerziteta“ je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti kompanije Bosnalijek u posljednje vrijeme s obzirom da su prošle sedmice u posjeti Bosnalijeku bili predstavnici turskog Ministarstva zdravlja ,odnosno njihova JMB inspekcija,dok u petak u Bosnalijek dolaze predstavnici udruženja Porodične medicine jugoistočne Evrope. (Klix.ba)