Promocija Arminovog novog singla “Mali ludi osjećaj”

0
89
Mali ludi osjećaj naziv je novog Arminovog singla. Nakon autorskog prvijenca “Aventurin”, koji je objavio u januaru ove godine, Armin nastavlja sa studijskim i autorskim radom. Novi singl donosi svjež pop zvuk, koji je ujedno i najava albuma.
Pjesma je nedavno doživjela i ekranizaciju, gdje možemo vidjeti proces transformacije mladog umjetnika, koji kroz ples i muziku izražava “mali ludi osjećaj” .
“Ovo je pjesma koju sam napisao i snimio za jako kratko vrijeme. Iako je inspiracija za tekst i muziku nastala iz jedne ne tako divne priče, sam proces stvaranja, snimanja i ekranizacije je bio jako zabavan. Tekst je intiman, donekle i sjetan i šaljiv, nekima možda provokativan, ali iskren i za mene je to izraz individualne, kreativne slobode. Što se spota tiče, odlučili smo da dok svi traže sklonište od sparine i vrućine, i odlaze na more, mi izađemo na ulice grada s porukom da je zabava tamo gdje smo mi. Ima neke čari i u betonu. Pored pjesama “Ne reci mi” i “Aventurin” ova pjesma će se naći na mom prvom albumu koji bi na tržište trebao izaći u jesen ove godine” – kaže Armin
Inače Armin se prvi put široj javnosti predstavio prije 3 godine na takmičenju X Factor, na kome je završio kao jedan od finalista u boj bendu “Doktori”.