Podrška Ramizu Salkiću: Moj je život potpredsjednička fotelja!

0
726

Ovih dana, kada je velika tuga zadesila podrinjsku povratničku zajednicu, kada Stranka demokratske akcije na čelu sa junakom bošnjačkog naroda Bakirom Izetbegovićem čini sve što je u njenoj moći da odbrani ugled i čast Bošnjaka koje poistovjećuje sa Ramizom Salkićem, građani Srebrenice žive bez mesnice, pekare i trafike. Ali nije to ni bitno, dok Ramiz Salkić, borac za prava Bošnjaka u manjem entitetu zauzima potpredsjedničku fotelju Republike Srpske.

Kao veliki borac za prava povratničke zajednice, nikada ništa konkretno nije učinio osim što je par puta pozvao Visokog predstavnika da spriječi neke Dodikove naume (što se, naravno, nikada dogodilo nije), no svoju dosljednost i sposobnost dokazuje na nani Fati Orlović koja je inače poznati mrzitelj bošnjačkog naroda u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Ova starica od dvijehiljadite godine vodi pravnu bitku sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja je bespravno sagrađena na njenom posjedu, a zbog te borbe je u nekoliko navrata bila pretučena, no sve to potpredsjedniku Republike Srpske nije bilo bitno obzirom da je i njemu samome život bio ugrožen jer mu je Dodik ukinuo savjetnike, vazača i pečat, no nakon što je nana Fata Orlović izjavila da joj je potpredsjenik Republike Srpske, dakle Ramiz Salkić, savjetovao da proda zemlju te novac podijeli s njim postaje predmet interesovanja kako njega tako i stranačkih kolega.

Tuga, patnja i bol. Pekare, mesnice, trafike i ljudi kojih nema u Srebrenici, problem jezika u manjem nam enitetu, te nezaposlenost nikome nisu bitni, dok je Ramiz Salkić na poziciji potpredsjednika. Ako se neko kojim slučajem usudi izustiti nešto što bi moglo ugroziti njegovu fotelju, sigurno će ga proglasiti neuračunljivim, a arugmenti zašto baš navedeni gospodin treba obnašati datu funkciju će biti: „On je dobar čovjek, bio je borac Armije Bosne i Hercegovine“ – ovim putem, molimo sve „dobre ljude i borce Armije Bosne i Hercegovine“ da se kandiduju za funkciju potpredsjednika Republike Srpske jer je to jedini preduslov koji morate ispuniti.

Mirno spavajte građani Podrinja, Ramiz pazi na vas, to što se nalazite na margini nije bitno jer će vaš potpredsjednik uputiti otvoreno pismo Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini koji treba da vas zaštiti od svih nedaća koje su vas snašle. Pravda za Ramiza!