Begi Klempiću iz Tuzle potrebna pomoć za odlazak na liječenje u Tursku

0
109

Bego Klempić rođen je 1985. godine u Han Pijesku, a sa majkm nakon izgnanstva živi u Tuzli. Prije nekoliko godina Begi su dijagnosticirane ciste na mozgu, a prateći njegovo zdravstveno stanje ustanovljeno je da su ciste u progresivnom razvoju, zbog čega je Bego, osim jakih psiholoških problema, počeo gubiti i vid.

Nijedna od bh klinika nije pristala da Begu podvrgne operativnom zahvatu, a kao jedinu uspješnu zdravstvenu ustanovu koja bi Begi operativnim zahvatom mogla ukloniti ciste definisana je klinika „ACIBADEM“ u Turskoj. Begina majka (inače starija i bolesna osoba) kontaktirala je pomenutu kliniku, te su joj predložili konsultacije koje koštaju 150 eura (bez putnih troškova) i njihov pregled o čijoj se cijeni nisu mogli izjasniti jer prije konsultacija to ne mogu ni znati.

Bego i njegova majka zamolili su nas da im pomognemo u iznalaženju sredstava za prvi odlazak u Tursku, a procjenjuje se da im je za konsultacije i pregled potrebno minimalno 3000 eura, u što je uračunat i smještaj te putni troškovi.

Pozivano sve ljude dobre volje da uplatom donacije pomognu da Bego izbori ovu životnu bitku!

Uplate se mogu vršiti na žiro račun Bege Klempića broj 199-505-60529262-10 kod Sparkasse Bank, Filijala Tuzla.