Čik ne dođi Martinu!!

0
800

Opozicija u Tuzli danas je novinarima prezentovala prijedlog izmjena Poslovnika o radu Gradskog vijeća, u kojem su Imamović i njegovi pulenčići napravili mehanizme za kazne. Novčane, vantjelesne, tjelesne, duhovne itd…

Između ostaloga stoji obaveza prisustva manifestacijama, a vijećnici koji ne budu bili prisutni na bitnim manifestacijama bit će kažnjeni čak i novčano.

Da pojednostavimo – ko se zajedno sa Džasminom ne pokloni na bisti Martinu Luteru Kingu, ostade bez love! Jer kult Martina Lutera Kinga vijekovima je ukorijenjen u tuzlansku kulturu. Ali, izgleda malo zaboravljen, pa će Džasko i SDP da to na sebi svojstven način animiraju.

Kako doznajemo od izvora bliskih psihijatru prvog u tuzlaka, mjesec maj se više neće obilježavati kao bitan praznični mjesec. Od sada će tuzlaci proslavljati cijeli mjesec MART.

Gradska uprava Tuzla sufinansirat će sve građane sa po 300 KM. Svaki građanim Tuzle moći će preuzeti ovaj novac na blagajni Grada, uz uredan dokaz da je kupio originalne Martinke.

U ljetnoj sezoni Grad i prvi u njemu, angažovat će Panoniku, te joj proširiti kapacitete sa oko 5000 solarijuma. Jer, kakav je Tuzlak a blijed??

A Tuzla će konačno promjeniti svoje ime. Dosta je bilo neprirodnih turcizama. Martingrad u slavu njemu!