Tuzlanska Debilana: Kako Edim Kadić vlada Jasminu Imamoviću, Mensuru Aliću…?

0
415

Tuzlanska vlast u zadnje vrijeme podsjeća na kantonalnu SDA. Ne zna se „ko kosi, a ko vodu nosi“.

Kao i u SDA, postaje očigledno da Tuzlom (čitaj: Jasminom Imamovićem, Mensurom Alićem i ostalima) gospodari „tuzlanski Kuko“, poznatiji kao Edim Kadić. Zašto „tuzlanski Kuko“? Pa zbog zajedničkog imidža – istraga SIPA-e, Tužilaštva i inih istražnih organa zbog kriminala i korupcije.

Edim Kadić svakodnevnim potezima pokazuje da kontroliše misli i djela Jasmina Imamovića, njegovih vijećnika i saradnika. Nikome još nije jasno kako to uspijeva, a jedina logično objašnjenje je sumnja u zajedničke talove oko vantenderskog utroška 20 miliona KM preko Gradskih apoteka Tuzla.

Do skora vijećnik BOSS-a, Kadić je izbačen iz članstva ove stranke odmah nakon saznanja o mogućem kriminalu, a koji trenutno procesuiraju istražni organi.

Takav kadar očigledno je prihvatljiv vladajućoj većini u Gradskom vijeću, te su mu odmah na početku dali sve moguće privilegije. Protivno Poslovniku Gradskog vijeća, Kadiću su većinom ruku zadržali nelegalne komisije koje pripadaju stranci koja ga je delegirala, a na osnovu čega stiče dodatnu dobit od 500 KM osim vijećničkog paušala.

Kadiću na ime stranke sada već nezakonito pripadaju dvije komisije, a već 3 mjeseca BOSS pokušava u te komisije imenovati nove članove, kako im po pravilima i pripada. Imamovićeva debilana na svakoj sjednici glasa protiv.

Ukolilko uzmemo u obzir činjenicu da je demokratija vladavina više ruku nad zdravim razumom, možemo donekle i shvatiti ovaj potez Imamovića, Alića i ostalih vjerovatno interesno vezanih osoba uz Kadićev mogući kriminal. Ili pak kriminal pečen u zajedničkoj kuhinji svih nabrojanih?

Ali, da Kadić ide do te mjere da Gradskom vijeću kao samostalni vijećnik predlaže izmjene članova komisija iz BOSS-a, iako više nije član te stranke, to niko nije mogao ni povjerovati. Ovaj psihološki poremećaj izgleda je trend u Tuzlanskom kantonu, i mogao bi se nazvati KUKOIZAM (sindrom smjenjivanja nastao sa Kukićem).

Uz prekomjernu dozu debilizma, Kadić je pokazao i velike simptome idiotizma i kretenizma, predlažuići u jednu od komisija upravo osobu protiv koje on već nekoliko sjednica Gradskog vijeća glasa. Bez obzira na stav Komisije za izbor i imenovanje koja je odobrila njihovo imenovanje, Imamovićevi i Alićevi vijećnici očigledno su ucijenjeni glasati protiv, svjesni da time krše Poslovnik o radu Gradskog vijeća Tuzla.

Trenutno najpoznatiji vijećnik istražnim organima u BiH Edim Kadić, ovo radi jer mu se može. Možda bi Imamović, Alić i njihovi puleni i pokazali jaja, ali očigledno ih Kadić za njih drži. Pa su zbog toga, bez ijedne riječi protivljenja, uz debilizam, idiotizam, kretenizam – pribjegli i nepotizmu te u Gradsku upravu i Javna gradska preduzeća uposlili njegove najbliže srodnike.

A o tome ćemo u narednim danima.