Jesmo krali, malo srali, ali nismo ratovali – LIBERALI

0
227

Nekako odmah nakon rata, na putu prema Sarajevu primjetih parolu ispisanu na zidu jedne ruševine. Parola koja je bila u skladu sa prvom poslijeratnom izbornom godinom, a glasila je „Nismo krali, nismo srali, al’ smo zato ratovali – LIBERALI“.

Liberalno demokratska stranka tada je bila pod palicom Rasima Kadića. Nakon njegovog odlaska u zasluženu političku penziju, LDS preuzima advokatica Lamija Tanović, te je u vrlo kratkom periodu sahranjuje. Prošle su godine, a neko se sjetio da ovu stranku digne iz mrtvih.

Prvi potez napravljen je u Tuzli. Na prvi pogled pozitivna vijest, ali svako ko je imalo upućen u to da je oživljeni mrtvac ustvari zombi, malo će istražiti ovaj fenomen.

LDS u Tuzli preuzeo je Edim Kadić. Nakon obijanja vrata više stranaka, njihovog odbijanja da u svoje redove prime osobu pod istragom SIPA-e za organizovani kriminal, jedina solucija mu je ostala prigrliti zombija.

Kako zombi od ljudskih karakteristika ima samo izgled, tako i LDS ima samo stari logo. Njihova parola sa početka ove priče svakako ne može biti ni približno aktuelna ovoj stranci dok je bila živa, a to dokazuje Kadić i osobe okupljene oko njega.

Pogledah fotografiju sa reanimacije ovog političkog kadavera, i sasvim slučajno primjetih liberalnu elitu okupljenu oko Edima Kadića. Primjetih osobu koja je široj javnosti poznata po svom objektu u blizini Aerodroma u Dubravama. Fin objekat, prepun mladih osoba. Uglavnom ženskih. Iz Moldavije, Ukrajine, Estonije. Na kraju pucnjava, nekoliko ranjenih… sada LIBERAL.

Vidim, ima tu i onih finih lica koja taje poreze, oštećuju državu izdavanjem preko 15 stanova na crno. Vidi!! Tu je i slavni tuzlanski poštar! Bivši poštar. Bivši jer je sa torbom punom penzija svratio u kockarnicu.

Definitivno, stranka po mjeri Edima Kadića. Patriote koji je rat proveo u postrojbama… UN-a. Borio se za ovu Zemlju čuvajući humanitarnu pomoć i svoju guzu.

I tako, onaj slogan na početku teksta od stranke koja je bila živa, oživljenom zombiju mogao bi glasiti: „Jesmo krali, malo srali, ali nismo ratovali! – LIBERALI“ (salines.info)