ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

0
977
Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla - na radnom mjestu i u Gradskom vijeću Tuzla gdje vrijeme provodi kunjajući

Bez obzira na sva dešavanja vezana za ulogu Edima Kadića u nezakonitom radu Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, krivičnih prijava koje je protiv njega i direktorice Aide Nišić podnio Mirnes Ajanović, istrage SIPA-e i Tužilaštva TK – Edim Kadić očigledno ne odustaje od nelegalnog djelovanja.

Ovaj puta otišao je i suviše daleko, i to 03. aprila ove godine, kada je na mail adrese svih poslovnih jedinica Gradskih apoteka poslao šokantan mail. Mail u kojem od uposlenika otvoreno zahtijeva da pacijentima forsiraju likeove koji su pred istek roka.

U mailu koji potpisuje Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka, uposlenicima naglašava da je ostvario narudžbu za koju je dobio „jako velike rabate“, te navodi nazive lijekova i njihovu količinu.

Od svih navedenih lijekova posebnu pažnju Kadić skreće na posljednja 3 na spisku, čiji je rok trajanja toliko ograničen da ne postoji fizička mogućnost da pacijent isti iskoristi u naznačenom roku.

Bez obzira na to, Kadić svjesno, dovodeći u opasnost zdravlja i živote pacijenata, od uposlenika traži da sporne lijekove forsiraju, i sam naglasivši da su to lijekovi sa „lošijim rokom“. Traži da se stave u „strogi fokus“ te da se „maksimalno forsiraju“, naglašavajući uposlenicima da „neprihvatljivo je da neko kaže ovo ovdj ne izlazi“, naglašavajući da su imali nekakvu obuku. Obuku kako da potruju pacijente??

Sporne lijekove kojima je rok trajanja pred sami istek, uposlenici po naređenju Edima Kadića moraju poredati na „vidnom mjestu da ih svaki pacijent mora vidjeti“.

Da li je sadržaj maila koji vam predstavljamo u ovom tekstu ustvari jasan dokaz da je Edim Kadić svjesno počinio krivično djelo ugrožavanja zdravlja stanovništva, sa mogućim smrtnim posljedicama?

Napominjemo da je distributer, odnosno prodavač lijekova, lijekove sa isteklim rokom dužan propisno uništiti, a što je, kako doznajemo, višestruko skuplje nego sama njihova nabavka i prodaja.

Stoga se pitamo, da li ovaj vid nezakonitog poslovanja predstavlja Kadićevu, na sva zvona uspješnu „revitalizaciju“ Gradskih apoteka? Da li je Kadić i kako revitalizirao ovu javnu zdravstvenu ustanovi, moći ćete saznati sutra na našem portalu. (Salines.info/D.S.)