Kolegij Gradskog vijeća Tuzla „oseknuo“ Edima Kadića!

0
1979
Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla - na radnom mjestu i u Gradskom vijeću Tuzla gdje vrijeme provodi kunjajući

Kako smo već pisali u tekstu pod naslovom „Otvoreno Edimu Kadiću: M’rš fašizmu!“, komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, samostalni vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, predsjednik Kantonalnog odbora LDS-a TK, osoba koja je postala poznata kroz istrage Tužilaštva TK i raznih finansijskih inspekcija o nezakonitom utrošku 30 miliona maraka javnog novca – Edim Kadić, zatražio je od Gradskog vijeća Tuzla da se uredniku našeg portala zabrani snimanje i pristup sjednicama Vijeća.

Na sjednici Kolegija Gradskog vijeća Tuzla održanoj 20. juna, razmatran je zahtjev Edima Kadića, te je jednoglasno prihvaćen odgovor Stručne službe Gradskog vijeća upućen ovom rabatnom glavonji, čime je Kolegij zauzeo stav da je Edim Kadić otvoreno, putem zvaničnog zahtjeva, zahtijevao od GV Tuzla da prekrši Ustav i zakone u BiH.

Gradsko vijeće Tuzla stalo je u odbranu Ustava i zakona od jasnih elemenata fašizma istaknutih u zahtjevu stručnjaka za rabate Edima Kadića i odbranilo dignitet ovog najvećeg gradskog organa vlasti. Na redu je Tužilaštvo TK i istražni organi, koji svakako moraju odbraniti dignitet javne ustanove i javnog novca kojim Edim Kadić nezakonito raspolaže već četiri godine.

Povezani tekstovi:

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?