Edim Kadić sa saradnicima protjeran i iz LDS-a!

0
6522
Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla - na radnom mjestu i u Gradskom vijeću Tuzla gdje vrijeme provodi kunjajući

Edim Kadić, komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, inače poznati stručnjak za nezakonit utrošak 30 miliona KM javnog novca, prikrivanje rabata i upošljavanje nepotrebnih a podobnih kadrova, danas je zvanično istjeran i iz Liberalno demokratske stranke (LDS).

Ovaj bivši član BOSS-a, koji je iz ove stranke takođe protjeran u skladu sa stranačkim obračunavanjem sa kriminalom i korupcijom, tek što je pustio korijenje u novoj političkoj opciji, protjeran je i iz nje. A da stvar bude još zanimljivija, iz istih razloga kao i iz prethodne političke opcije.

O nelegalnim radnjama, bahatosti i bezobrazluku ovog rabatnog glavonje, najviše smo pisali mi. Činjenice koje je Tužilaštvu i SIPA-i dostavljao Mirnes Ajanović i više su nego dovoljne za konstantno „obrađivanje“ Kadića kao korupcionaške teme. Na osnovu toga otvorila se priča koja je, sada je već očigledno, i njegovim najbližim saradnicima otvorila oči.

„Liberalno demokratska stranka ne smije podržavati, a još više ne smije biti dio kriminalne hobotnice! Ne želimo članove i kandidate na listama koji su pod hipotekom krivičnih istraga Tužilaštva i SIPA-e.“, rekao je Hariz Redžić predsjednik LDS-a a u povodu Kadićevog isključenja iz ove stranke. Zbog opsežne istrage o nelegalnom finansisjkom poslovanju Kadića, osim njega iz LDS-a su izbačeni i njegovi poslušni pratioci, među kojima je i Alem Hadžiibrišević, aktuelni predsjednik Gradskog odbora LDS-a. Vrh stranke razriješio je dužnosti i kompletni Gradski odbor Tuzla, a istu sudbinu doživio je i Kantonalni odbor na čelu sa Kadićem.

Moramo napomenuti da su članovi rukovodstva ova dva stranačka tijela bili sastavljeni po slobodnoj volji Edima Kadića, a radi se o osobama koje su uglavnom interesno vezane za ovog nelegalistu, što kroz zapošljavanje bližih srodnika u javne ustanove, tako i kroz imenovanje bližih (uglavnom nekompetentnih) srodnika u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća, kao što je slučaj sa suprugom Alema Hadžiibriševića.

I Gradsko vijeće Tuzla je na sjednici od 27. juna Kadića jednoglasno izbacilo iz gradskih komisija. Na toj sjednici Edim Kadić, do tada samouvjereni kabadahija, doživio je toliki šok da mu je u trenutku glasanja iz ruku ispao aparatić za glasanje. Tako, Kadić nije smogao snage niti da makar bude jedini vijećnik koji će glasati protiv svoje smjene.

Trenutak glasanja za smjenu Edima Kadića iz gradskih komisija

Edim Kadić je pročitan i od strane prvih saradnika koji mu javno i transparentno okreću leđa. Pred istragom Tužilaštva TK ostaje usamljen, a o poslovanju u JZU „Gradske apoteke“ Tuzla krajnju riječ dat će vijećnici Gradskog vijeća Tuzla na sjednici zakazanoj za 16. juli, kada će se razmatrati Izvještaj o radu ove ustanove. Ta zaključna riječ Gradskog vijeća Tuzla mogla bi ovom rabatnom glavonji obezbjediti novu poziciju u njegovoj bogatoj karijeri,  poziciju iza rešetaka –  u kazneno – popravnoj ustanovi. (Salines.info/D.Senkić)

Povezani tekstovi:

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla „oseknuo“ Edima Kadića!

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?