Edim Kadić u agoniji (ne)svjesno počinio i sukob interesa?

0
4978

Dobro poznati i u zadnje vrijeme medijski eksploatisani protjerani liberal i komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, a zbog opsežne istrage SIPA-e i Tužilaštva TK zbog protuzakonitog poslovanja od oko 30 miliona KM, očigledno doživljava zadnje dane svoje manipulatorsko-hinjske karijere.

Naime, nakon što je izgubio povjerenje najbližih saradnika, protjeran i iz LDS-a u koji se pokušao ugnijezditi i nastaviti političku karijeru, izbačen iz komisija Gradskog vijeća Tuzla – Edim Kadić je doživio i žestok udarac kao komercijalni direktor Gradskih apoteka.

Iako je Programom rada Gradskog vijeća Tuzla predviđeno da se Izvještaj o radu Gradskih apoteka razmatra u maju ove godine, to do sada nije urađeno. Vještim manipulacijama, zamalo se desio presedan da ovaj Izvještaj ne dođe na dnevni red niti na sjednici GV Tuzla zakazanoj za sutra, 16.07.2018. godine. Ali, upornošću vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića Izvještaj će se razmatrati, te ćemo sutra saznati kakva je sudbina menadžmenta ove javne ustanove.

Sudbina menadžmenta na čelu sa direktoricom Aidom Nišić i komercijalnim direktorom Edimom Kadićem možda je i izvjesna, obzirom da je pomenuti Izvještaj već razmatranna svim nadležnim komisijama Gradskog vijeća Tuzla, te na većini komisija, uključujući i onu najvažniju, Komisiju za ekonomske odnose – nije prihvaćen.

Izvještaj JZU „Gradske apoteke“ Tuzla koji jasno pokazuje velike gubitke i predstečajno stanje ove ustanove svakako je za odbijanje, kao i poslovanje protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH, a jasne su naznake da bi i Gradsko vijeće moglo donijeti odluku kao i nadležne komisije.

Da cijeli slučaj bude apsurdniji, na sjednice pomenutih komisija došao je i Edim Kadić. Branio je interese ustanove i pomenuti Izvještaj, ali je u panici zaboravio činjenicu da je gradski vijećnik, te da je na taj način pokušao izvršiti direktan politički uticaj da se Izvještaj usvoji, a što je svakako jasan sukob interesa.

Stručnjak za prikrivanje rabata, neuspjeli liberal, referent za prodaju, protjerani stranački kadar, „revitalizator“ javne ustanove – Edim Kadić – nakon sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Tuzla,ukoliko ne bude prihvaćen Izvještaj,mogao bi biti bivša tema na našem portalu, jer bi se uskoro mogao naći iza rešetaka.

Povezani tekstovi:

Edim Kadić sa saradnicima protjeran i iz LDS-a!

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla „oseknuo“ Edima Kadića!

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?