Gradsko vijeće Tuzla oborilo izvještaj Gradskih apoteka! Kadić na aparatima!

0
2594
Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla - na radnom mjestu i u Gradskom vijeću Tuzla gdje vrijeme provodi kunjajući

Gradsko vijeće Tuzla na današnjoj sjednici nije podržalo Izvještaj o radu Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, što je još jedan u nizu dokaza istinitosti istraživanja našeg portala.

Nakon rasprave i prezentacije činjenica o nezakonitostima koje je vijeću predstavio vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović, vijećnici nisu podržali Izvještaj Aide Nišić i Edima Kadića, slijedeći primjer komisija Gradskog vijeća koje su pomenuti Izvještaj takođe odbile.

Kroz raspravu o Izvještaju utvrđeno je da je prije dolaska Aide Nišić i Edima Kadića na čelo Gradskih apoteka, ova javna ustanova poslovala sa dobitkom od oko 100 hiljada maraka, dok je u 2017. godini dobitak ove ustanove sveden na oko 5000 KM.

Vijećnicima je prezentirano i pismo uposlenika Gradskih apoteka, kojim mole Gradsko vijeće Tuzla da ih zaštiti od evidentnog nezakonitog djelovanja ovog dvojca.

Posebnu pažnju vijećnicima je privukla činjenica da od dolaska Nišićke i Kadića Gradske apoteke nabavljaju lijekove u višemilionskim sumama novca protivno važećem zakonu o javnim nabavkama.

Uz sve navedene činjenice vijećnici su donijeli odluku da ne prihvate Izvještaj o radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, a o sudbini Aide Nišić i Edima Kadića odlučivat će nadležni organi.