Maja Gojković osudila stavove Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović

0
96

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je uvrede narodne poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete koje je iznijela povodom smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

“Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo Skupštine. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović”, navela je Gojković.

Ona je istakla da su izneseni stavovi neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrijednosti koje zastupa parlament Srbije.

Gojković je navela da Skupština Srbije predstavlja predstavničko tijelo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije.

“Skupština Srbije će nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumevanje svih koji žive na ovim prostorima, sa ciljem stabilnosti i mira, koji su nam neophodni da bi se čitav region razvijao”, poručila je Gojković.

I potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović osudila je komentar poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete.

Poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta je na Twitteru napisala: “Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”. (SRNA)