Video: Ivana Pernara zaštitari iznijeli iz Hrvatskog sabora

0
465

Saborskog zastupnika iz Živog zida Ivana Pernara danas su ponovo zaštitari izbacili iz Hrvatskog sabora, nakon što ga je predsjednik tog sabora Gordan Jandroković više puta opomenuo.

Pernar je u utorak u Saboru zatražio pauzu da govori o jednoj deložaciji koja je u toku, iako je to suprotno saborskom Poslovniku. Upozoren je da se o “slobodnim” temama zastupnika ne može govoriti do 13 sati, kada su one na redu, no Pernar je nastavio pričati. Ugašen mu je mikrofon, no Pernar se nije dao.

U konačnici su zaštitari zamoljeni da ga izbace, piše Jutarnji list.

Pernar je izbačen i u ponedjeljak navečer, kada se u Saboru raspravljalo o zahtjevima za raspisivanje referenduma dviju građanskih inicijativa, inicijative “Narod odlučuje” o promjeni izbornog sistema i inicijative “Istina o Istanbulskoj” o otkazivanju Istanbulske konvencije. (FENA)

Ovaj put Jandroković ide za tim da me izbaci iz Sabora.Do sukoba je došlo zato jer sam tražio stanku koju imam pravo obrazložiti u minutu i pol.Umjesto da mi dozvoli da ju obrazložim, odlučio mi je oduzeti riječ i zabraniti da govorim do kraja rasprave.A tema je užasna, dok traje rasprava o vladinom “ovršnom paketu” u tijeku je deložacija Marina Jakovčevića iz Stomorske zbog kredita Credo banke.

Gepostet von Ivan Pernar am Dienstag, 3. Juli 2018