Video: Kako je oboren nezakonit Izvještaj Gradskih apoteka Tuzla

0
1747

„Ja sam sad zaboravio šta sam htjeo reć! Ja sam mafija…“, glasila je replika Edima Kadića, komercijalnog direktora Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla i vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla, na navode koje je o nakaradnosti Izvještaja ove javne ustanove iznio vijećnik Mirnes Ajanović.

Kako smo već pisali, za Izvještaj o radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, glasao je samo on – Edim Kadić. Izvještaj je oboren, a Kadić i direktorica Aida Nišić otišli su sa sjednice Vijeća vidno iznervirani. Demonstrativni odlazak Kadića imao je i koreografiju u vidu psovki, uglavnom usmjerenih prema Ajanoviću.

Tokom diskusije o Izvještaju, Kadić je više puta opomenut od strane predsjedavajućeg zbog nedoličnog i nekulturnog ponašanja. Ajanovićeve navode je „rušio“ samo tvrdnjom da laže, ne demantujući konkretne tvrdnje o nezakonitom poslovanju. U očiglednoj agoniji, svjestan činjenice da je do vrata u izmetu, odgovornost je pokušavao prebaciti i na druge osobe, posebno direktoricu Nišić, nekoliko puta ponovivši da on ne radi sam i da nije odgovorna osoba. Bitan detalj koji je plijenio pažnju prisutnih je teatralno podizanje 3 prsta u zrak od strane Kadića, kada god je pokušavao prekinuti diskusiju Mirnesa Ajanovića.

Kako je tekla jednosatna rasprava nakon koje Izvještaj o radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla nije usvojen, pogledajte u videu u prilogu. (Salines.info)