Da li će Jasmin Imamović baciti ogromnu sramnu mrlju na vlastitu karijeru?

0
3629

Javna zdravstvena ustanova “Gradske apoteke” Tuzla, već je više puta ispričana priča, te je svima dobro poznata nezakonitost u radu menadžmenta ove ustanove.

Naime, 30 miliona KM javnog novca utrošeno je protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH na nabavke lijekova, te je ostavljen veliki prostor za enormno nezakonito bogaćenje odgovornih osoba, u ovom slučaju komercijalnog direktora Edima Kadića i direktorice Aide Nišić.

Na osnovu činjenica, Gradsko vijeće Tuzla na pretprošloj sjednici nije prihvatilo Izvještaj o poslovanju ove ustanove za prošlu godinu, te je jasno da je itekako prihvatilo argumentaciju vijećnika Mirnesa Ajanovića o nezakonitom poslovanju Kadića i Nišićke.

Ovih dana zatvoren je konkurs za izbor novog direktora ove javne ustanove. Na konkurs su se prijavila tri kandidata, a jedan od njih je ponovo Aida Nišić, aktuelna direktorica čiji je rad pod istragom SIPA-e i Tužilaštva TK, i koja je prijavljena da je dio tala sa kolegom komercijalnim direktorom Edimom Kadićem u nezakonitoj nabavci lijekova, te time mogućnosti za ostvarivanje nezakonite dobiti, koja od protuzakonito prometovanih  30 miliona maraka može iznositi i tri miliona maraka.

Kako doznajemo od izvora bliskih JZU “Gradske apoteke” Tuzla, Nišićka bi mogla biti ponovo izabrana za direktora ove ustanove, i to ne u skladu sa kvalitetama nego voljom gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji shodno članu 66. stav 5. Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBiH daje prethodnu saglasnost za izbor direktora.

Činjenica je da je Imamović i partijski vezan za kompromitovanu Nišićku, te da je isto tako njegovom voljom Nišićkin suprug direktor JP Inkubacionog centra u Lipnici, ali to ne bi trebalo da nadjača činjenicu da je Gradsko vijeće obaranjem njenog Izvještaja o radu ocijenilo da Aida Nišić nije zakonito radila na čelu Gradskih apoteka.

Da li će Jasmin Imamović pokleknuti uticaju Nišićke? Da li je Imamović možda i dio tala sa dvojcem Nišić – Kadić? O svemu možemo otvoreno nakon konačne odluke koju treba da donese upravo Jasmin Imamović. Odluke koja će biti u skladu sa činjenicama i moralom da ne može biti ponovo izabrana direktorica kojoj je Gradsko vijeće odbilo usvojiti izvještaj o radu i protiv koje SIPA i Tužilaštvo TK provode istragu za nezakonit utrošak 30 miliona maraka, ili odluke Imamovića da je ponovo izabere za direktora – koja će postati velika sramna mrlja na samom kraju njegove karijere.

Kako biste bolje shvatili cijeli istorijat nezakonitosti kojoj bi Jasmin Imamović mogao progledati kroz prste, ili odlučno reći ne nezakonitom radu odbijanjem davanja saglasnosti za izbor Aide Nišić, u prilogu možete pročitati tekstove vezane za ovu temu. (Salines.info/D.S.)

Gradske apoteke Tuzla, Edim Kadić i Aida Nišić pod istragom Tužilaštva TK po nalogu SIPA-e

Uz krivičnu istragu, protiv komercijalnog direktora Gradskih apoteka Tuzla Edima Kadića i tužba za klevetu i uvredu

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Skandalozno: Da li Tužilaštvo TK prikriva kriminal Gradskih apoteka Tuzla od 30 miliona KM?

Mirnes Ajanović pozvan u Tužilaštvo TK na saslušanje!

Mirnes Ajanović dao iskaz pred Tužilaštvom TK

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Kako se rahat razrabatio u rabatu Edim Kadić, komercijalni direktor tuzlanskih Apoteka?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Gradsko vijeće Tuzla oborilo izvještaj Gradskih apoteka! Kadić na aparatima!

Video: Kako je oboren nezakonit Izvještaj Gradskih apoteka Tuzla