Učenici Područne škole “Dobrnja” u akciji “Smanji brzinu, spasi život!”

0
227
U srijedu je u Područnoj školi “Dobrnja”, Osnovna škola “Mramor” održana aktivnost na temu “Bezbjednost djece u saobraćaju”. Naša škola se nalazi pored magistralnog puta M18 i naši učenici su svaki dan izloženi opasnostima koje proizvode nesavjesni vozači. Učenici koji svakoga dana prelaze saobraćajnicu kako bi došli u školu i vratili se kući, moraju čekati da  nema vozila jer su rijetki vozači koji stanu da bi djeca prešla ulicu.
Jučer smo uz podršku PU Zapad, Centra za kulturu Tuzla, Fondacije  tuzlanske zajednice, članovima MZ Dobrnja, uposlenicima Područne škole “Dobrnja”, nastavnika tehničkog odgoja Mirhada Osmančevića, direktorice škole Belme Smajić i pedagogice Ljiljane Festić održali aktivnost o bezbjednosti djece u saobraćaju. Učenici su uz pomoć policajaca i nastavnika upozoravali vozače na prisutnost djece u saobraćaju.
Policajci su učenicima pokazali kako se reguliše saobraćaj i opermu koju koriste. Učenici su već pripremljenim znakovima i porukama upozoravali vozače. Na ovaj način smo dali podršku MUP TK koji ove sedmice izvode akciju “Smanji brzinu, spasi život”.
Mirsada Baraković, učiteljica