Uhapšena kriminala grupa koja je u Beogradu prodavala stanove umrlih osoba

0
421

Policija je u Beogradu uhapsila osam osoba osumnjičenih da su, uz falsifikovanu dokumentaciju, prodavali stanove preminulih, kao i one u vlasništvu Grada, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

Oni su uhapšeni u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, a osumnjičeni su da su kao kriminalna grupa izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i prevara u saizvršilaštvu.

Zbog istih krivičnih djela protiv dvije osobe je podnesena krivična prijava u redovnom postupku, dok se za jednom osobom intenzivno traga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni su osumnjičeni da su stanove preminulih i grada Beograda, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižili u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od njih, a potom ih prodavali ispod tržišne cijene.

Na ovaj način kriminalna grupa je stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara oko 253.000 eura, a oštećeni su kupci, zakonski nasljednici preminulih i Grad Beograd.

Policija je pronašla i pripremljene falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, ugovore o otkupu stanova, potvrde da su u cijelosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija.