Dodik u Predsjedništvu na sastanku sa američkim zvaničnikom samo pod zastavom BiH

0
306

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se u zgradi Predsjedništva BIH s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država predvođenu zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthewom Palmerom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se u zgradi Predsjedništva BIH s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj sastanak je održan u sali gdje su postavljenje samo zastave Bosne i Hercegovine, a Dodik je na ovaj sastanak došao nakon održanog susreta sa kineskom ambasadoricom Kine u BiH Chen Bo u Administrativnom centru Vlade RS-a u IStočnom Sarajevu gdje je bila istaknuta samo zastava manjeg bh. entiteta.

Podsjetimo, Milorad Dodik jutros je napustio sastanak sa delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira zbog toga što zastava RS nije bila postavljena na zvaničnom sastanku.

Dodik je nakon toga održao i odvojen sastanak s Palmerom, a kojem je prisustvala i odlazeća američka ambasadorica Maureen Cormack. (Klix.ba)