Kolegij Gradskog vijeća Tuzla zatražio informaciju u vezi mandata direktora JZU “Gradske apoteke” Tuzla

0
1014

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla zatražio je od Službe za opštu upravu i zajedničke poslove, da  do sjednice Gradskog vijeća zakazane za 20. decembar dostavi informacija o mandatu direktora i Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove “Gradske apoteke” Tuzla, zbog okolnosti da je u postupku imenovanje novog direktora i zaštite zakonitosti prilikom imenovanja. Informacija je zatražena na prijedlog Mirnesa Ajanovića, koji je kao član Kolegija upozorio na okolnost da je mandat aktuelne direktorice JZU “Gradske apoteke” Tuzla Aide Nišić istekao 16. aprila ove godine, a članom 67. Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBiH propisano je, citiramo: “Ako direktor nije imenovan u skladu sa zakonom u roku od 60 dana od dana isteka konkursnog roka, odluku o postavljenju vršioca dužnosti direktora donosi upravni odbor zdravstvene ustanove.”, završen citat. Zakon ne daje mogućnost imenovanja vršioca dužnosti bez isteka konkursne procedure za izbor direktora, a s obzirom da je konkurs završen u septembru ove godine, a da je mandat aktuelne direktorice istekao u aprilu, postoji osnovana sumnja da je Aida Nišić protuzakonito imenovana za vršioca dužnosti direktora nakon isteka mandata.

To ukazuje na osnovanu sumnju da je Aida Nišić protuzakonito primala novčana sredstva na ime plate i nezakonitog statusa direktora i protuzakonito donosila odluke u ime JZU “Gradske apoteke” Tuzla, što obavezuje sva nadležna lica na podnošenje krivične prijave Tužilaštvu TK protiv Aide Nišić i njenog pomoćnika Edima Kadića.

Podsjećamo da je Gradsko vijeće Tuzla na sjednici u julu odbilo prihvatiti Izvještaj o radu JZU “Gradske apoteke” Tuzla, a da protiv direktorice Aide Nišić i njenog pomoćnika Edima Kadića Tužilaštvo TK provodi istragu, po nalogu SIPA-e, zbog poslovanja protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH u iznosu od oko 30 miliona KM, a okolnost da je direktorici istekao mandat u aprilu i da još uvijek obavlja funkciju direktora omogućuje da zajedno sa Edimom Kadićem i dalje posluje protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Povezani tekstovi:

Da li je Jasmin Imamović saučesnik Kadiću i Nišićki u nezakonitom radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla?

BOSS: Da li će Jasmin Imamović stati pod zastavu srama!

SIPA „češlja“ Gradske apoteke Tuzla!

Gradske apoteke Tuzla, Edim Kadić i Aida Nišić pod istragom Tužilaštva TK po nalogu SIPA-e

Uz krivičnu istragu, protiv komercijalnog direktora Gradskih apoteka Tuzla Edima Kadića i tužba za klevetu i uvredu

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Skandalozno: Da li Tužilaštvo TK prikriva kriminal Gradskih apoteka Tuzla od 30 miliona KM?

Mirnes Ajanović pozvan u Tužilaštvo TK na saslušanje!

Mirnes Ajanović dao iskaz pred Tužilaštvom TK

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Kako se rahat razrabatio u rabatu Edim Kadić, komercijalni direktor tuzlanskih Apoteka?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Gradsko vijeće Tuzla oborilo izvještaj Gradskih apoteka! Kadić na aparatima!

Video: Kako je oboren nezakonit Izvještaj Gradskih apoteka Tuzla