Hrvatska vlada osudila huliganski napad u Splitu na članove Crvene zvezde

0
158

Vlada Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, rekao je portparol Vlade Marko Milić.

On je rekao da je hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao o ovom slučaju sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste.

“Nažalost, to je posljedica jedne antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u društvu”, rekao je Dačić i dodao da će Beograd tražiti tačno utvrđivanje počinilaca i njihovo kažnjavanje.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su jučer u Splitu pred utakmicu sa “Mornarom” u Regionalnoj ligi. Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Golman vaterpolo kluba Crvena zvezda Aleksandro Kralj morao je da skoči u more nakon što je sa trojicom saigrača napadnut u centru Splita.

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević rekao je da je Kralj zadobio udarac šipkom i ima povrede vrata i prelom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.

Splitska policija saopćila je da traga za petoricom napadača. (SRNA)