Današnji protesti građana Tuzle urodili plodom

0
867

Pred tuzlanskim Bosanski kulturnim centrrom, gdje se danas održavala sjednica Skupštine TK, okupio se veći broj građana a u povodu najave Vlade TK da bi prostor Rudnika „Bukinje“ mogao biti jedna od lokacija za smještaj migranata.

Problem zbrinjavanja migranata je evidentan te su se svi složili da se isti mora riješiti po hitnom postupku, ali ne na štetu građana Tuzle.

Okupljeni građani su zahtijevali da kantonalne vlasti poštuju odluke Gradskog vijeća te da buduće odluke nipošto ne donose bez prethodne konsultacije sa lokalnom zajednicom.

Građanima je podršku dao i gradski vijećni Mirnes Ajanović, koji je u ime okupljenih građana i kao predsjednik Komisije za zaštitu ljudskih prava i sloboda Gradskog vijeća Tuzla izvršio konsultacije sa premijerom Vlade TK Denijalom Tulumovićem, te sa njim izašao pred okupljene građane. Direktnim kontaktom i razgovorom sa građanima problem stava kantonalnih vlasti je riješen, te je nakon razgovora sa građanima premijer Tulumović pozvao poslanike u Skupštini TK da postupe po zahtjevima građana i da se u budućim odlukama nipošto ne zaobilazi mišljenje lokalne zajednice.

Razgovor premijera Tulumovića sa građanima možete pogledati u videu u prilogu.