IZBORI GO SDA TUZLA: “ZAŠTO TUZLACI ŽELE TUZLAKA ZA PREDS-JEDNIKA”?

0
860

Zašto su predstojeći unutarstranacki izbori u Gradskom odboru SDA Tuzla i više nego važni, pitanje je koje ne zahtjeva duža obrazloženja. Umjesto klasičnog odgovora na ovo pitanje, veliki broj članova stranke ali i simpatizera i prijatelja, a ima ih zaista mnogo,  saglasni su u jednom: Dosta je nepravde! Nepravde prema, nekada opštinskom a odnedavno i Gradskom odboru  SDA Tuzla. Dosta  je laži, spletkarenja i podvala, negativne propagande, privatizacije stranačkih funkcija i decenijskog nametanja kadrova, koji ni po kojem osnovu ne zasluzuju da predvode članove tuzlanskog SDA.

Treba biti iskren do kraja i otvoreno kazati da je zbog takvih “kadrova” Gradski odbor Tuzla maksimalno iskorištavan, i to se i dalje radi, za kojekakva  potkusurivanja, mešetarenja unutar drugih odbora ove stranke na kantonalnoj razini.

Nepravda i dalje uništava stranački krvotok unutar tuzlanskog SDA. Sve je kulminiralo neopravdanim i bezrazložnim uvodjenjem povjereništva u Gradski odbor SDA Tuzla. Rezultat i više nego poražavajući i zabrinjavajući.  Svakodnevni sukobi onih pravih, istinskih članova – Tuzlaka i onih koji sebe tako predstavljaju.  Izbortni rezultati su jedino mjerodavni a oni su, nažalost pokazali da se članstvo osipa, povlaci, sve je manje birača koji svoj glas, odnosno, svoje povjerenje, žele dati upravo kadrovima ove stranke, iako su i srcem i dušom od samog osnivanja podržali ideju SDA. Žele svoj glas dati Tuzlaku, žele bolje izborne rezultate, žele jak stranački klub u Gradskom vijeću Tuzla, pa zašto ne kazati, i gradonačelničku poziciju.

Zbog toga je, krajnje vrijeme, da stranačko kormilo ovoga puta u tuzlanskoj SDA upravo pripadne Tuzlaku i tuzlacima jer samo se oni mogu izboriti da se vrati povjerenje u Gradski odbor Tuzla i krene u žestoku stranačku utakmicu na predstojećim lokalnim izborima.

Zašto su predstojeći loklani izbori za  Gradski odbor SDA Tuzla  važniji no ikad? Zato što će se na njima prelamati budućnost ove lokalne zajednice, Bosne i Hercegovine, budućnost naše djece i svih nas.

” Pravda, istina i dostojanstvo  ljudi trebao bi biti  imperativ. Ne smije se dozvoliti  da  se više bilo ko ikada poigrava našim povjerenjem,  čašću, dostojanstvom i budućnošću”, kategorični su istinski članovi tuzlanskog SDA.

Imaju želju, kako kažu,  u tom smislu, da sve svoje snage  usmjere ka izgradnji još boljeg ambijenta za razvoj naše zajednice, ne samo u ekonomiji već u svim segmentima života!

“Prilika je ovo da se imenovanjem  tuzlaka na čelne pozicije unutar Gradskog odbora SDA Tuzla konačno otvore vrata stranke za sve razočarane i  prevarene članove ove stranke ali i one koji su se povukli jer više nisu željeli trpiti niske udarce. Otvora to vrata i za dobar izborni rezultat na predstojećim lokalnim izborima, u svakom pogledu i aktivno sudjelovanje SDA Tuzla u kreiranju svakodnevnice našeg grada, naše Tuzle”, jasna je poruka 80 posto članova Gradskog odbora SDA Tuzla.