Spasite nas od Edima Kadića!! Gradsko vijeće Tuzla u šoku!

0
1562

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj u četvrtak 29. 11. 2019. godine,  na dnevnom redu trebala je biti rasprava o Izvještaju o radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla za 2018. godinu. Na samom početku sjednice tačka je skinuta sa dnevnog reda, a kako doznajemo, razlog tome je pismo koje su vijećnicima uputili uposlenici ove ustanove.

Pismo uposlenika JZU „Gradske apoteke“ Tuzla prenosimo u cijelosti:

Nakon skidanja tačke sa dnevnog reda, Edim Kadić, inače gradski vijećnik koji redovno naplaćuje svoja prisustva sjednicama Vijeća, sada je već i tradicionalno napustio sjednicu i otišao u nepoznatom pravcu. Nakon nekog vremena, javnosti je putem društvenih mreža podijelio dezinformacije uz grubo vrijeđanje skoro svih kolega vijećnika. Odmah po saznanju šta je vijećnik Kadić uradio, novoizabrana predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla Nataša Perić dala je pauzu te sazvala Kolegij Vijeća, koji je donio odluku da se ovakvim nekorektnim, bahatim i bezobraznim ponašanjem Kadića pozabavi Etička komisija te da se o svemu posebno raspravi na narednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

Tako je Gradsko vijeće Tuzla uz očajni vapaj radnika JZU „Gradske apoteke“ Tuzla i samo zavapilo: Spasite nas od Edima Kadića!!