Skandalozno: Tuzlanski gradski vijećnik Edim Kadić umješan u pljačku imovine od preko 200 hiljada KM??

0
890

Udruženje „Front“ podnijelo je prijavu Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla i komercijalnog direktora JZU „Gradske apoteke“ Tuzla zbog sumnje u moguću umješanost istog u pljačku i rušenje Internacionalnog omladinskog kampa Tuzla u naselju Kiseljak kod Tuzle.

Naime, na svom Facebook profilu Edim Kadić je sa ciljem diskreditovanja predsjednika Udruženja „Front“ objavio određenu finansijsku dokumentaciju ovog Udruženja koja je otuđena prilikom pljačke IOK-a, a što je uredno zavedeno i u policijske zapisnike krajem 2016. godine.

„Od svega što je Kadić na svom Facebook profilu objavio, jedino su istiniti dokumenti u prilogu a koji su prilikom pljačke Kampa u zimu 2016. godine otuđeni, što je uredno evidentirano i što je predmet istrage MUP-a TK i Tužilaštva TK obzirom da se radi o pljački sa štetom od preko 200 hiljada KM. Na natpis koji prati objavljene fotografije dokumenata, kojih je Kadić očigledno u posjedu, ne treba obraćati posebnu pažnju jer je riječ o gomili laži, obzirom da Udruženje „Front“ nikada nije vodilo nikakav šehidski kamp, te takav kamp ne postoji još od prije 2010. godine. Istina je da su kapaciteti Kampa iznajmiljivani Rok školi iz Mostara, a u skladu sa Ugovorim koji smo potpisali sa Gradom Tuzla u svrhu samofinansiranja Kampa, te je od tih sredstava renoviran bazen i izgrađena prateća infrastruktura koju su mještani Kiseljaka koristili cijelu sezonu. Dakle, obzirom da je riječ o osobi sklonoj lažima, što je u dva navrata potvrdilo i samo Gradsko vijeće Tuzla, a zadnji puta na posljednjoj sjednici kada je zbog objavljivanja laži dobio i javnu opomenu, sve što je napisao je nebitno. Bitna je činjenica da je Edim Kadić u posjedu dokumenata koji su opljačkani u IOK Tuzla i koji su predmet policijske istrage, te će morati istražnim organima objasniti otkuda ti dokumenti kod njega.“, navode iz Udruženja „Front“.

Podsjećamo, Edim Kadić je komercijalni direktor JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, te je predmet istraživačkog novinarstva javnog medija „Dosije.ba“ zbog nezakonitog utroška oko 50 miliona KM javnog novca kršenjem Zakona o javnim nabavkama. Ovaj javni medij osnovan je od strane Udruženja „Front“, tako da ne čudi pokušaj odmazde Kadića prema predsjedniku ovog Udruženja, pa čak ne čudi u moguća svjesna ili nesvjesna umješanost u teško krivično djelo pljačke kako bi pokrio činjenice o svom nezakonitom radu.