Boris Johnson: U bolnici su mi dali mnogo kisika kako bi me održali u životu

0
91

Premijer Velike Britanije Boris Johnson otkrio je kako je plan za vanredne situacije napravljen dok je bio na liječenju od koronavirusa.

U nedjeljnom intervjuu za The Sun premijer kaže kako su mu u St. Thomas bolnici dali mnogo kisika kako bi ga održali u životu, te kako je tokom liječenja vođen željom da zaustavi “patnje drugih” i da se Britanija “vrati na noge”.

Ranije je njegova zaručnica Carrie Symonds otkrila da su novorođenom sinu dali ime Wilfred Lawrie Nicholas, dijelom u čast dvojice doktora koji su prošli mjesec na intenzivnoj njezi liječili britanskog premijera od bolesti COVID-19.

“Imena su u čast njihovim djedovima i dvojici liječnika koji su liječili gospodina Johnsona dok se u bolnici liječio od koronavirusa”, napisala je gospođa Symonds u postu na Instagramu.

Dječak je rođen u srijedu, samo nekoliko sedmica nakon što je Boris Johnson otpušten sa intenzivne njege.

U svom intervjuu premijer je opisao kako je bio spojen na monitore dok su “pokazatelji išli u krivom smjeru”.

“Bio je to težak trenutak, neću to poreći”, kazao je Johnson, dodavši da se neprestano pitao: “Kako ću se izvući iz ovoga?”

Britanskom premijeru Johnsonu je dijagnosticiran koronavirus 26. marta i primljen je u bolnicu 10 dana kasnije. Sljedećeg dana premješten je na intenzivnu njegu.