BOSS: Skandalozna namjera nabavke vozila za posebnu namjenu je ponižavanje građana

0
83

Skandalozna namjera nabavke vozila za posebnu namjenu sa vodenim topom od strane MUP-a Kantona Sarajevo – mora rezultirati smjenom odgovornih lica kako bi se spriječila nabavka vozila i dalje ponižavanje građana od strane vlasti prijetnjom upotrebe brutalne policijske sile, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nedopustivo je da se namjerava dati milion maraka za policijsko vozilo sa vodenim topom, koje bi se upotrebljavalo protiv građana, a očito posebno protiv obespravljene boračke populacije, razočaranih i gladnih penzionera, nezaposlenih i antifašista, a ne protiv raznih fašista, četnika, ustaša i drugih domaćih izdajnika koji su izrazito dobro zaštićeni od strane vlasti prilikom javnog propagiranja mržnje i razdora među građanima BiH.

Ne smije se zaboraviti da je policiji 2018. godine naređeno razbijanje mirnih boračkih protesta upotrebom i policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova ugrožavajući živote i zdravlje branilaca BiH, te je neophodno spriječiti nabavku vozila sa vodenim topom i dalje iživljavanje bilo koga nad građanima kako bi se zaštitili nemoralni političari i fašisti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.