Doskora prvi saradnik progovorio javno o lažima i podmetanjima Jasmina Imamovića!

0
1625

Dugogodišnji direktor Zavoda za urbanizam Tuzla Aner Čanović očigledno je prekinuo nametnuti zavjet šutnje o Jasminu Imamoviću, a nakon njegove smjene sa ove funkcije. Kako doznajemo, Imamović je Čanovića smjenio iz čiste paranoje, jer je „načuo“ da ga ovaj negdje kritikuje.

Aner Čanović je doskora bio vrlo glasan zaštitnik svog pretpostavljenog, mada se u njegovim rijetkim javnim nastupima mogla naslutiti doza tereta i pritiska. Nakon smjene, Čanović je očigledno odlučio rasteretiti dušu, te je na javnoj mreži Facebook ostavio komentar kojim je raskrinkao tuzlanskog despota i pojasnio kojim podvalama dolazi do podrške u svom gradu.

Objavljenu fotografiju Tuzle Aner Čanović je prokomentarisao:

„Šteta što ovu ljepotu svi tendeciozno dezinformnisani građani Tuzle povezuju sa Jasminom I. i „njegovim idejama“, a on sem budžetske podrške i medijskog slikanja veze nema sa tim. Skoro sve što se vidi ovdje na slici je uglavnom moja ideja – pa sve do glavnih projekata i konačne realizacije. Medijski nam se nije dao primaći, preuzimajući zaslugu za sebe, javno predstavljajući ovo kao „svoje ideje“ i nekolicine anonimnih saradnika i službi koji su se tu našli po službenoj dužnosti. Tužno.

Tako je, na žalost, po istom sistemu radio i sa većinom najatraktivnijih i najprepoznatljivijih gradskih projekata (vodopadi, jezera, fontane, gradski parkovi, Trg slobode, kružni tokovi, pješačke passarele…) koje je agresivnim medijskim kampanjama naivne građane ubjedio da je On taj ingeniozni homo univerzale.“

Dakle, dojučerašnji direktor Zavoda za urbanizam Tuzla iznio je jasnu tvrdnju da je Jasmin Imamović patološki lažov i varalica. A ko laže, taj i krade.

Zato, još jednom postavljamo pitanja tuzlanskom Faraonu – Gdje je novac od etažnih vlasnika stanova? Gdje je oko 3 miliona KM za borbu protiv pandemije? Gdje je sada već oko 50 miliona KM iz Gradskih apoteka Tuzla?

Jasmine Imamoviću, gdje je tvoja medicinska dokumentacija??