Egzorcizam Jasmina Imamovića / VIDEO

0
798

Lako je promjeniti dres, ali odreći se ideologije mnogo je teže. Mijenjanje dresova u okvirima političkog kurvaluka u BiH je već ustaljeno političko djelovanje, koje birači već dugi niz godina ignorišu. U demokratskim zemljama gdje je svijest građana na normalnom nivou, takvi političari bili bi žestoko kažnjeni, što kod nas nije slučaj.

Jedan od najboljih primjera humanoida iz naše Savane, koji boravi i hrani se uglavnom u jazbini zvanoj Gradska uprava Tuzla, jeste Jasmin Imamović. Ovog primjerka vrste „prevrtač“ mnogi znaju i pod latinskim nazivom „Rectum anomalia“, a koji prevode različito: Gavran, Faraon, Merkator, Fontanolog, 3u1, Šizika itd..

Ova vrsta humanoida uglavnom je prilagodljiva zahvaljujući sposobnosti kameleonske kamuflaže. Tako se vrlo uspješno adaptira u okolinu i neprimjetno stvara utisak da je neizostavni dio iste. Bez obzira što je još samo prije dvije decenije bio totalni savanski destruktivac, koji je provaljivao u stan predsjednice SUBNOR-a (koji mu je i danas noćna jazbina), koji je uklanjao nazive antifašističkih ulica, frljakao Titove slike iz kancelarija, sklanjao biste narodnih heroja ispred tuzlanskih osnovnih škola i školama mijenjao imena, bio dio administracije koja je u Tuzli dvije ulice imenovala po osnivaču 13. Handžar SS divizije i ustaškom gradonačelniku Tuzle itd., ovaj humanoidni primjerak danas je prilagođeni i kamuflirani pripadnik podvrste „crvenorepi kmerčići“.

Ali, kako svaka vrsta savanskih primjeraka ima svoju slabu tačku koja ih vraća na tvorničke postavke, tako je prije nekoliko godina otkrivena reset puljka i za ovog vješto kamufliranog „antifašistu“.

U povodu obilježavanja Dana ustanka naroda i narodnosti u BiH u antifašističkoj borbi, na tuzlanskoj Slanoj banji, u okviru programa obilježavanja, a prije nenajavljenog i vanprotokolarnog govora humanoida iz ove priče, Mirnes Ajanović, inače osoba koja je na toj lokaciji postavila bistu Josipa Broza Tita, pustio je prigodnu numeru. Internacionalnu antifašističku himnu „Padaj silo i nepravdo“. Ta himna bila je, na iznenađenje svih prisutnih, početak egzorcizma Jasmina Imamovića, iz kojeg je van kontrole počeo progovarati NN džin. Antifašistička himna bila je okidač da se prisjeti svih fašista i zločinaca, da izgovori njihova imena, da opiše njihove „zasluge“ i da osobu koja je pustila antifašističku himnu proglasi najvećim zlom na svijetu. Humanoidni primjerak je doživio delirijum iz kojeg nikako da izađe, te se ozbiljno razmatra da se pjesma „Padaj silo i nepravdo“ i službeno počne koristiti kao sredstvo za egzorcizam tijela zaposjednutih fašizmom… nešto poput Rukje u vjerskom obredu egzorcizma.

Da biste se uvjerili u snagu pjesme, njeno čudotvorno djelovanje i uticaj na opsjednute humanoide, pogledajte video u prilogu.