Poplave u Tuzli nanijele štete samo eliti. Panonika prioritet, građani traže pomoć bezuspješno!

0
823

Protekli petak u Tuzli teško će se zaboraviti, obzirom da ovaj grad u proteklih 100 godina nije zapamtio obilnije padavine i štetu koju je kiša nanijela.

O količini padavina, litrima, broju kišnih kapi, ekspresno nas je obavijestio komandant Štaba Civilne zaštite koji se sasvim slučajno i gradonačelnik. O konkrenim štetama doznali smo ono najvažnije – nastradala je Panonika.

Dok građani bezuspješno pokušavaju prijaviti štete, isto tako bezuspješno kontaktirati koga iz Štaba CZ, mediji pod finansijskom kontrolom Despota objavili su detalje o šteti na Panonskim jezerima i hvalospjeve o hitnoj sanaciji istih.

Da li je nevrijeme koje je zadesilo Tuzlu i devastiralo Panoniku možda neko upozorenje Jasminu Imamoviću i njegovoj administraciji? Upozorenje na bahato i bezobrazno rukovođenje gradom i donošenje odluka kojima ugrožava živote i zdravlje stanovnika.

Jer, bez obzira na naredbe i preporuke vezane za borbu protiv koronavirusa, Imamović je, u cilju sticanja dobiti pod svaku cijenu, organizovao plaćeno okupljanje velikih masa na kompleksu Panonskih jezera. Uz ovo bahaćenje sa zdravljem stanovnika, licemjerno je uz pomoć SDP-a i satelita iz Tuzlanske alternative zabranio održavanje sjednica Gradskog vijeća Tuzla pod krinkom zaštite zdravlja 31 vijećnika.

Nakon nezapamćenog nevremena, Imamović se i dalje bahati. Sada još i morbidnije. Dok porodica iz Paša Bunara putem društvenih mreža traži spas, jer su ostali bez krova nad glavom, dok se skupljaju dobrovoljni prilozi za spas poplavljenog Mejdana – Imamović sve resurse usmjerava u hitnu rekonstrukciju Panonike. Kompleksa na kojem se za beskrupuloznu zaradu, igra sa životima i zdravljem stanovnika Tuzle.

I sve to bez obzira na očigledno upozorenje, koje može podsjetiti i na već viđena upozorenja bahatim Faraonima, koja su se na kraju završila katastrofalno. Na našu nesreću, i ovaj Faraon nije slijep samo na novac, makar on bio ostvaren i preko života vlastitih sugrađana.