Komisija za nadzor nad radom OSA-om u srijedu o diplomi Osmana Mehmedagića

0
22

Sjednica Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, koja je bila planirana za danas, odgođena je za srijedu, 16. septembar, rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg ove komisije Sredoje Nović.

Nović je dodao da je razlog odgađanja održavanja sjednice Komisije nemogućnost prisustva predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije.

Članovi komisije su, između ostalog, trebali da raspravljaju o spornim diplomama direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića.

Mehmedagiću je u augustu prošle godine, zbog brojnih nepravilnosti, poništena diploma Banjalučkog fakulteta za poslovne studije.

Nakon toga, u februaru ove godine saopšteno je da je Mehmedagić student travničkog pravnog fakulteta – odjeljenje u Kiseljaku, a parlamentarnoj Komisiji dostavio je i diplomu Američkog univerziteta u BiH.

Predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom OSA Nermin Nikšić potvrdio je novinarima u julu, nakon sjednice ove komisije, da je Mehmedagić dostavio dvije diplome i da je na njih stavljena oznaka tajnosti koju može da skine jedino Tužilaštvo BiH. (SRNA)