Gužva na graničnim prijelazima prilikom izlaska iz BiH

0
51

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja se bilježe na graničnim prijelazima prilikom izlaza iz Bosne i Hercegovine, no kolone automobila su, prema kamerama sa prijelaza, vidljive i na ulazu u državu.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba kažu da je pojačan promet promet vozila na izlazu iz BiH i to na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Kostajnica i Bosanski Brod.

Na ovim graničnim prijelazima postoje duža zadržavanja no nije precizirano koliko tačno. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta kazali su oni.

Očekivano je bilo da će u ovom periodu gužve pri izlazu iz BiH biti veće s obzirom na to da je u vrijeme praznika, veliki dio dijaspore, došao svojim porodicama.

Na kamerama koje su postavljene na graničnim prijelazima vidljive su kolone automobila i pri ulasku u BiH, a jedan od njih je Bosanska Gradiška, prijelazu na kojem se kraj kolone ne vidi s obje strane.

Na putevima u BiH se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a u planinskim predjelima upozorava se na raskvašen snijeg ili poledicu.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na to da je u posljednje vrijeme pojačan intenzitet saobraćanja na putevima koji vode sa ski centara i zimskih izletišta.

Vozačima na svim dionicama se savjetuje da voze maksimalno oprezno, a posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno. (Klix.ba)