Nakon smrti Milana Bandića Zagreb bi mogao dobiti gradonačelnika iz lijevo-zelenog bloka

0
44

Odlaskom Milana Bandića politička scena u Zagrebu, i to uoči lokalnih izbora, izgleda potpuno drukčije. Sinoć je objavljeno prvo veliko istraživanje nakon odlaska Milana Bandića o raspoloženju birača kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Zagreba.

Da se danas održavaju izbori, Tomislav Tomašević kandidat lijevo-zelenog bloka “Možemo” dobio bi podršku od 38 posto. Na drugom je mjestu Joško Klisović (SDP), ali daleko zaostaje i trenutno može računati na 15,8 posto. HDZ-ov kandidat Davor Filipović uživa podršku od 11,7 posto.

Kada malo više analiziramo birače, vidljivo je da Tomislav Tomašević ima veliku podršku među mlađima i visokoobrazovanima, a kandidati HDZ-a i SDP-a mogu računati na veću naklonost među biračima starije životne dobi, govori istraživanje Nove TV.

Pravo iznenađenje je Vesna Škare Ožbolt, koja dobiva 9,6 posto. Kandidat MOSTA Zvonimir Troskot mogao bi računati na 6,5 posto. Miroslav Škoro jučer je objavio da ide u utrku, ali trenutno ima 6,3 posto.

Zanimljivo, birači stranke Milana Bandića, iako ne znaju tko će biti kandidat, njih 4,9 posto svoj glas bi dalo toj osobi. Davor Nađi iz stranke FOKUS može računati na potporu od 1,2 posto. Tu je i nezavisna kandidatkinja Marina Pavković s podrškom od 0,9 posto. (Klix.ba)