UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu i višegodišnja suspenzija

0
124

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zvanično je pokrenula istragu protiv švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića zbog kršenja etičkog kodeksa FIFA-e i UEFA-e kao suvlasnik brenda sportskih kladionica Bethard.com sa sjedištem na Malti.

Ovu informaciju prije dvije sedmice su prenijeli švedski mediji uz podatak da Ibrahimoviću prijeti trogodišnja suspenzija te uz to i novčana kazna od 100.000 eura, a da je pokrenut postupak potvrdila je i sama UEFA zvaničnim saopćenjem.
Navodi se da je Ibrahimović potencijalno prekršio disciplinske propise UEFA-e jer navodno ima “finansijske interese u poslovanju jedne kladionice”, a da će dodatne informacije biti poznate naknadno i nakon utvrđivanja svih činjenica, odnosno da li je švedski napadač prekršio Član 12 (2).

Pomenuti član odnosi se na pojedince koji direktno ili indirektno učestvuju u klađenju ili sličnim aktivnostima u vezi s utakmicama ili koji direktno ili indirektno imaju finansijski interes u takvim aktivnostima.

Ibrahimović će u oktobru proslaviti 40. rođendan, no to ga nije spriječilo da nedavno produži saradnju s Rossonerima te je potpisao produženje ugovora do ljeta 2022. godine. (Klix.ba)