Vedad Karić ostvario rezultat karijere i postao viceprvak Balkana u drumskom biciklizmu

0
126

Biciklistička reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila na drumskom Balkanskom prvenstvu koje je održano u Istočnom Sarajevu, a organizator domaćin je bio Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine.

Start utrke je bio u Istočnom Sarajevu, preko Trebevića sa ciljem na Jahorini. Utrku su obilježili veoma teški vremenski uslovi praćeni kišom i snijegom ali ipak nisu pokvarili planove naše selekcije da se domognu prve medalje u seniorskoj konkurenciji sa Balkanskog drumskog prvenstva.

Naš najbolji biciklista, državni prvak Vedad Karić je osvojio drugo mjesto i tako postao viceprvak Balkana na drumu što je do sada najveći rezultat naše selekcije od njenog postojanja kada je u pitanju drumski biciklizam.

Na prvom mjestu je bio reprezentativac Turske Oguzhan Tiryaki, a na trećem Rumun Ioan Dobrin.

„Ni jedna riječ ne može opisati moje zadovoljstvo i sreću jer sam nakon dugo godina ostvario san koji smo svi sanjali u Savezu, a to je medalja sa Balkanskog drumskog prvenstva. Mnogo truda i rada sam uložio u ovaj historijski uspjeh tako da mislim da je opravdan i rezultat, iako sam imao veliku šansu i da odnesem pobjedu, ali ne žalim se. U moru svih onih koji su mi pomogli da postignem ovaj rezultat, želio bih se zahvaliti selektoru Hajrudin Trletu, koji mi je davao neizmjernu podršku svih ovih godina i što je možda jedini vjerovao da mogu ostvariti ovaj rezultat. Slijedi kratak period pauze, a već početkom novembra krećem sa novim ciklusom priprema za narednu sezonu“, kazao nam je ukratko Vedad Karić.

Ono što treba pomenuti jeste da je Vedad početkom augusta osvojio medalju i na Balkanskom MTB prvenstvu i na taj način postao prvi biciklista u državi koji je objedinio medalje sa Balkanskog prvenstva u obje discipline.