Nizozemska vlada odobrila prisustvo publike u polufinalu i finalu Eurovizije

0
263

Nizozemska vlada odobrila je prisustvo do 3.500 hiljade ljudi u publici na polufinalu i finalu takmičenja za pjesmu Eurovizije koje će se održati u maju u Rotterdamu.

Polufinala takmičenja su na rasporedu 18. i 20. maja, a finale je planirano za 22. maj u rotterdamskoj “Ahoy”areni. Nizozemski grad trebao je biti domaćin takmičenja 2020. godine, prije nego što je događaj otkazan zbog pandemije COVID-a 19, zbog čega su organizatori odlučili da Rotterdam bude domaćin i ovogodišnjeg izdanja Eurovizije.

Kako prenosi BBC sveukupno će biti 9 događaja u sklopu 65. izdanja Eurosonga koji će obuhvatiti 6 proba, dva polufinala i finale.

“Pozdravljamo ovu odluku nizozemske vlade i mogućnost da možemo pozvati publiku da nam se pridruži dok vodimo Eurosong u maju”, rekao je Martin Österdahl, izvršni supervizor takmičenja.

“Razmotrit ćemo opcije koje su sada dostupne i objaviti više detalja u narednim sedmicama o tome kako možemo sigurno primiti publiku u arenu ‘Ahoy’ u Rotterdamu ako to situacija dopusti. Zdravlje i sigurnost svih koji prisustvuju događaju i dalje su naš glavni prioritet”, zaključio je Österdahl.