Nižu se poruke podrške uoči dodjele Oscara: Cijela BiH je uz Jasmilu i “Quo Vadis, Aida?”

0
218

Na društvenim mrežama, a posebno Twitteru, nižu se poruke podrške upućene bh. rediteljici Jasmili Žbanić i filmu “Quo Vadis, Aida?”, počevši od ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić pa do običnih građana naše zemlje.

Mnogi poručuju da su Jasmila i cijela ekipa već sada pobjednici.

Ministrica vanjskih poslova naše zemlje, Bisera Turković, na Twitteru je napisala kako želi sreću Jasmili i filmu “Quo Vadis, Aida?” te kazala: “Već ste nas učinili jako ponosnima, pa vas molim da se zabavite večeras”.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na istoj društvenoj mreži je napisala kako su njene misli uz Jasmilu Žbanić i ekipu filma. “Vi ste naš ponos”, zaključila je.

Gradonačelnici se priključila i njena zamjenica Anja Margetić, koja je podijelivši poruku Danisa Tanovića “Vrijeme je za drugi” ponovila: “Vrijeme je za drugi u BiH, drugi u Sarajevu. Ovaj sa posebnom težinom! Sretno Jasmila, sretno ekipi iza nevjerovatnog filma ‘Quo Vadis, Aida?’. Idemo!”.

Mostarka Irma Baralija napisala je da samo Oscar može da popravi ovaj vikend.

Nakon prethodne objave Američke ambasade, poruke podrške bh. rediteljici uputio je i italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini napisavši: “Čuvamo fige”.

Podršku Jasmili Žbanić nekoliko sati prije same dodjele uputio je i finski reditelj Timo Vuorensola napisavši kako misli da će Oscar za najbolji strani film pripasti filmu “Another Round”, ali bi ga on dodijelio filmu “Quo Vadis, Aida?”.

Također, italijanska producentska kuća Lucky Red iskazala je podršku Jasmili napisavši: “Ostalo je još malo vremena do dodjele Oscara. Držimo palčeve za Jasmilu Žbanić i ‘Quo Vadis, Aida?'”.